Catering

Lunch, consumptie tijdens de rit en diner.

Het is niet vanzelfsprekend dat een andere of eigen gemeenschap een lunch organiseert en vergoed uit het gemeenschap budget.
Dat is heel leuk, inspirerend, er blijft meer sponsor geld over.
Maar het kan ook op een andere manier. Lunchpakketje mee en langs de route met een paar vrijwilligers en tafels. Warme worst in een pan.... heeft ook zijn charme

Consumptie tijdens de rit...
is eigenlijk altijd voor rekening van de deelnemers maar ook hier geldt: U organiseert dus U bepaalt.

 

 Bekendmaking Sponsorbedrag

Maak voorafgaand aan het diner het sponsorbedrag bekend.
Zodra het eten op is willen de deelnemers naar huis.

Diner

Een afsluitend diner hoort er bij. 
De ene gemeenschap doet het zelf d.m.v. een bbq of pasta salades, de andere schakelt de plaatselijke chinees in.
De deelnemers zijn de hele dag bij elkaar en willen hun ervaringen delen. 
Nog nagenieten van de mooie rit. Het is meestal het enige moment waarop iedereen ontspannen en contacten zoekt met motorvrienden.
Geroezemoes: welke gemeenschap organiseert het komend jaar?
Als u het beter, leuker of minder rompslomp vindt om in een plaatselijk jeugdhonk, op een zeilboot of cruiseschip het diner te houden.....Maak er wat leuks van!

Lopend Buffet
Hou rekening met een grote aanloop van deelnemers bij de presentatie-tafels tijdens het diner.
Het opscheppen neemt best veel tijd in beslag -ervaring. Liever twee buffetten dan één.
De deelnemers willen uiterlijk 19:00 naar huis en vaak is het nog 1 tot 1,5 uur of langer rijden.

Voedsel veiligheid = Geen risico's nemen.
Voedselveiligheid is belangrijk. Voedsel ter plaatse bereiden is verantwoordelijkheid nemen.
U wilt niet dat mensen thuiskomen met een voedselinfectie.
indien u zelf het eten bereid hou dan rekening met voldoende gaarheid.
Dat neemt best veel tijd in beslag. Kip, worstjes, hamburgers en dergelijk vlees op de bbq dient te zijn voorgegaard.
Neem geen risico's. 
Bij de lopende buffetten hoeft er maar één deelnemer in de ruimte te hoesten en de overigen kunnen besmet raken.
Dat geldt bij lopende buffetten in elk restaurant.
Voedsel bereiden, presenteren, opdienen valt onder veel warenwettelijke regels.

Heeft u in de organsatie deskundige voedselbereiders. Maak er dan gerust gebruik van.
Heeft u alleen vrijwilligers denk even na voordat u zelf voedsel gaat bereiden en presenteren.
De boodschap is dat u zich bovenstaande realiseert.
Liever kleine schalen met salades die vaker worden gewisseld dan grote schalen die enige tijd staan.
Met camping koelkasten of koeltassen lukt het best.